Тук е най-добре оборудваната база в цялата страна за обучение по

...
Тук е най-добре оборудваната база в цялата страна за обучение по
Коментари Харесай

Колежът по туризъм в Бургас получи голямо признание за цялостен принос и модернизация на системата за образование

Тук е най-добре оборудваната база в цялата страна за образование по готварство, сервиране, барманство и технология на подготвяне на храната

Студентите в Колежа по туризъм към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ Бургас се образоват в модерна, конкурентна и отговаряща на последните нововъведения в бранша просветителна среда. От тази година към стратегиите на бъдещите бакалаври и магистри се прибавят и часове за придобиване на умения за ръководство на най-модерните профилирани софтуени стратегии, както и на уеб-базирани такива, съответни за работа в цифрова среда. Тази вест бе обявена за първи път през днешния ден по време на посещаване на служебния министър на туризма Илин Димитров в академичната институция, имаща главен принос в развиването на туристическия бизнес по Черноморието ни.
 Научният екип, обслужващ професионално направление „ Туризъм ” в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” – Бургас, одобри грамота за повсеместен принос и рационализация на системата за обучение и професионална подготовка на фрагменти в областта на туризма и популяризирането на Бранд България. Заслуженото самопризнание от Министерството на туризма на Република България връчи служебния отраслов министър Илин Димитров
„ Преподавателите в Колежа по туризъм непрестанно осъвременяват стратегиите за образование и основават нови специалности, съответни на развието на туристическия бранш. Базата също е в развой на реновиране – заменени са дограмите, прозорците, цялата постройка е санирана. Средствата за финансиране на този главен ремонт са от дотация от Фонда за енергийна успеваемост, само че ни е нужна още помощ. Ако Министерството на Туризма ни спомага в тази посока, ще бъде доста добре, тъй като фрагментите които образоваме тук в тази модерна образователна среда, ще бъдат и доста по-подготвени. Навлизайки в практиката, те ще са осведомени с методите и технологиите за работа. Надявам се и туристическата колегия да ни окаже поддръжка, тъй като те се обръщат към нас при нужда от фрагменти, която през годините става все по-голяма. Трябва тази връзка да се укрепи, с цел да могат процесите на взаимопомощ да продължат “, разяснява проф. доктор Магдалена Миткова - ректор на Университет " Проф. доктор Асен Златаров ".

Министърът поздрави университетския състав на колежа за напъните, които поставя и предложи на шефа му проф. доктор Братой Копринаров да употребява актуалните информационни канали – youtube и ТikTok, в акциите си за привличане на кандидат-студенти. Той показа и хрумвания за съответни ограничения за възстановяване на взаимоотношението сред междинното и висшето обучение с туристическа устременост и работодателите в областта на туризма.

Академичният състав на Колежа поддържа предлагането на министъра да се промени наредбата за категоризация на 5-звездните хотели. „ Обмисляме за висококатегорийните хотели да сложим условие – личният състав наложително да е приключил компетентност " Туризъм ". Аз съм труженик за тази смяна, въпреки бизнесът да споделя „ нямаме хора “. В България 5-звездните хотели са няколкостотин. И въпреки да не са доста, по този начин може би ще помогнем, тъй като всеки, занимаващ се с туризъм, ще знае, че за да доближи тавана на своето кариерно развиване, той би трябвало да постави изпитание и да има нужното обучение “, разяснява пред преподавателите Илин Димитров.
 „ Ние, преподавателите в Колежа също се развиваме и преминахме през образование за новите стратегии. Благодарим за поддръжката, съдействието и споделените насоки за развиване в образованието по туризъм, които бизнес секторът ни оказа, както и на Бургаска районна туристическа камара и Съюза на притежателите – Слънчев бряг “, разяснява доцент доктор Веселина Атанасова – началник катедра „ Маркетинг и Туризъм “ 
Колежът по туризъм разполага с един от най-добре оборудваните в цялата страна комплекс от профилирани кабинети за образование по готварство, сервиране, барманство и технология на подготвяне на храната. А от актуалната образователна година студентите ще се образоват за работа с най-модерните програмни артикули: уеб-базирани стратегии и електронни платформи в хотелиерството и ресторантьорството, с помощта на отличното съдействие с туристическите браншови организации в Бургаска област.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР